Održana 46. sjednica Skupštine DVD-a Donja Voća

U subotu, 07. siječnja održana je 46. izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća, središnjeg Društva i ujedno jedine vatrogasne organizacije  u Općini. Sama sjednica održana je u potpuno ispunjenoj sali vatrogasnog doma, a uz članove društva sjednici su prisustvovala  izaslanstva susjednih vatrogasnih društava :DVD Klenovnik,DVD Maruševec,DVD Gradišće,DVD Gačice,DVD Višnjica , DVD Bobovec Rozganski,DVD Novi Marof,PGD Cirkulane, predstavnici PGD-a Zlatoličje iz Slovenije s kojim voćanski vatrogasci održavaju četrdesetogodišnju suradnju. Sjednici Skupštine prisustvovali su predsjednik Općinskog vijeća Željko Žmegač , svećenik vlč. Pavao Mesarić i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.

     Nakon uobičajenog uvodnog dijela sjednice, o radu Društva govorio je  predsjednik Josip Cingesar koji je posebno istaknuo angažman svih operativnih članova. Odrađene su 53 intervencije ,od toga 14 požara i 39 tehničkih intervencija. Vatrogasci su ukupno odradili preko 650 sati . Posebno  im se zahvalio na vremenu koji su odvojili i dobroti koju poklanjanju, jer 2022.godina je bili prepuna emocija , godina koja ih je posebno namučila , ali i stvorila još veće i jače zajedništvo

 Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Donja Voća uputili su Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Boštjan Sagadin, predsjednik PGD Zlatoličje i Pavao Mesarić voćanski župnik. Čestitke vatrogascima na uspješnom radu uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Donja Voća Željko Žmegač.

Na sjednici su uručene diplome o stečenom časnik  Marini Gregur , Nikoli Đura i Mariu Šestanj Perić, dok su diplome za specijalnost vezist u vatrogastvu primili Mario Šestanj Perić i Danijel Komes.

Statuu  za najboljeg vatrogasca u prošloj godini, primio je Simon Cingesar koji se posebno istaknuo marljivim radom te sudjelovanjem na 33 intervencije.

Posebnu zahvalu za angažman i sudjelovanje na intervencijama primili su Danijel Komes,Dario Kanjir,Lovro Gregur,Luka Banfić, Slavko Perić i Mario Šestanj Perić. Uručena je i zahvalnica Martini Županić za sudjelovanje i pomoć u radu vatrogasnog pomlatka.

       U rad DVD-a Donja Voća danas je uključeno više od stotrideset članova različite starosti i osposobljenosti. Natjecateljska odjeljenja Društva sudjelovala su na brojnim  natjecanjima i vježbama. Članovi DVD-a Donja Voća aktivno sudjeluju i u ostalim događanjima na području Općine, kao i u manifestacijama susjednih prijateljskih društava.