Blagdanski ugođaj u vatrogasnom domu

Prošle subote bilo je vrlo živahno u vatrogasnom domu kako i priliči blagdanskom raspoloženju, sa našim najmlađim članovima odradili smo prigodnu božićnu radionicu .S time je upotpunjen duh nadolazećeg Božića u vatrogasnom društvu koji svi s nestrpljenjem očekujemo.

Uz pomoć svojih voditelja Marine Gregur,Julijane Martan,Vinka Šestanj  i učiteljice likovne kulture Martine Gregur izrađivali su božićne čestitke članovima obitelji ili prijateljima i ukrase za bor koji će biti postavljen u vatrogasnom domu. Takva čestitka duboko razveseli jer joj se uvijek može vratiti i više je puta iščitati, a njezina toplina i značenje poruke ispisane malenom i drhtavom rukom imaju posebnu čar, pogotovo u vremenu kada ne slušamo jedni druge. Svakom pojedincu takve geste pažnje puno znače i pobude pozitivnu emociju. Stoga od malih nogu osim vatrogasnih djecu učimo tim vrijednostima.

Ovom su radionicom djeca stekli nova znanja i vještine jer su bili vrlo motivirani i kreativni u izradi prigodnih božićnih ukrasa za bor, a što najviše možemo zahvaliti Martini Gregur koja ih je svojim bogatim  iskustvom i kreativnošću potaknula  i izvukla od njih najbolje ideje i potaknula na slušanje osobnog „unutarnjeg glasa“.

Četvrtom radionicom  u nizu poslije natjecateljske sezone pokušavamo zadržati djecu u vatrogastvu , poticati ih na  međusobno uvažavanje i toleranciju ,te na timski rad. Posebno im godi spoznaja da nisu zaboravljeni i da njihov smijeh i cika daju poseban ugođaj u vatrogasnom domu.

Na kraju uspješnog i bogatog druženja odlučeno je da će se bor u vatrogasnom domu  kititi sa kuglicama koje će donijeti od kuće i na kojima će napisali svoje ime te sa izrađenim ukrasima. Sa oduševljenjem su prihvatili da to bude u nedjelju, 18.prosinaca poslijepodne, kada će i odrasli članovi ukrasiti vatrogasni dom u upaliti lampice.