Dan otvorenih vrata 2022

       Pored zaštite od požara i spašavanja materijalnih dobara DVD Donja Voća ima veliku ulogu u društvenom životu Općine. Zbog toga je ove godine u sklopu obilježavanja Dana Općine Donja Voća  pokrenuta akcija Dan otvorenih vrata u smislu razvijanja svijesti kod mještana o opasnostima od požara, postupcima na mjestu nesreće i preventivnim mjerama te da se na ovakav način približimo mještanima i da se upoznaju sa  radom DVD-a.

       Program je započeo razgledanjem vatrogasne opreme i vozila, postavljen je stol sa promotivnim materijalom, dok je u 15 sati započela dječja radionica na temu „Vatrogasac“ u kojoj su djeca uz pomoć bojica, flomastera i kolaž papira izrazila svoje viđenje vatrogasca. Najbolja četiri rada nagrađena su vatrogasnim kapama.

Vježba spremnosti i obučenosti operativnih članova  DVD Donja Voća  započela je u 16,00 sati. Svrha vježbe je bila provjera djelovanja vatrogasne postrojbe pri složenoj prometnoj nezgodi s životno ugroženim osobama i prijetećem zapaljenju automobila. Vatrogasci DVD Donja Voća su potvrdili visoku razinu stručne osposobljenosti i tehničke opremljenosti, pa su s pravom dobili pohvalu Općinske Načelnice Sanje Kočet koja je između ostaloga istaknula  da su voćanski vatrogasci ponovno pokazali spremnost i odgovornost i da se na njih može računati u svim prirodnim katastrofama i nesrećama. Zahvalila im se na cjelogodišnjem punom angažmanu i spremnosti da veći dio svojeg slobodnog vremena posvećuju brizi o sigurnosti naših mještana, te iznimno doprinose stabilnosti sustava civilne zaštite.

Nakon postrojavanja uslijedilo je prigodni domjenak koji su pripremili članovi društva ,druženje sa mještanima u vatrogasnom domu produžilo se duboko u noć.

Foto:Bojan Migač