U velikom požaru u Donjoj Voći izgorjelo 10 hektara

U ponedeljak 28.03.2022. došlo je do velikog požara na području Općine Donja Voća u kojem je izgorjelo 10 hektara niskog raslinja, šikare i dio šume. Zbog ozbiljnosti i veličine požara u ispomoć su bili pozvani i vatrogasci DVD-a Klenovnik.

Dojava o požaru stigla je oko 13 sati. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su odmah prionuli gašenju požara, međutim, zbog velike suše koja je vladala proteklih dana i zbog umjerenog vjetra požar se širio velikom brzinom te se u jednom trenutku čak i približio obližnjoj kući. Na svu sreću u pravom trenutku intervenciji se pridružuju i vatrogasci iz DVD-a Klenovnik. Nakon gotovo 3 sata gašenja, potrošenih 8000 litara vode 20 vatrogasaca uspijeva lokalizirati požar, te naposlijetku i ugasiti. Slike sa požara možete pogledati u galeriji.

Važno je još napomenuti kako je DVD Donja Voća slijedeći dan 29.03.2022. bilo pozvano u ispomoć na veliki požar šume u susjednu Općinu Maruševec u mjesto Brodarovec, na kojoj je sudjelovalo ukupno 5 vatrogasnih društava: DVD Maruševec, JVP Varaždin, DVD Donje Ladanje, DVD Ivanec i DVD Donja Voća.