Dan otvorenih vrata

Dana 06.11.2021. održan je dan otvorenih vrata DVD-a Donja Voća. Vatrogasci su pripremili brojne aktivnosti, ponajviše za one najmlađeg uzrasta. Sami program započeo je u 14 sati likovnom radionicom za najmlađe i razgledavanjem vatrogasnih vozila. Najmlađim posjetiteljima su tako bile podijeljene bojanke koje su svi sudionici sa zadovoljstvom i veseljem ukrašavali.

Likovna radionica

Isto tako svi posjetitelji su mogli razgledati garažne prostorije našeg vatrogasnom doma kao i sama vatrogasna vozila koja su bila parkirana u dvorištu i otvorena za razgledavanje. Novo navalno vozilo svakako je privuklo najviše pozornosti, posebice onih najmlađeg uzrasta.

Razgledavanje vatrogasnih vozila

U 15 sati je za sve posjetitelje bila izvedena javna pokazna vježba operativnih snaga DVD-a Donja Voća. Sama vježba bila je podijeljena na 2 različita taktička pristupa. U prvoj situaciji bila je pretpostavka da je došlo do požara zapaljivih tekućina. Gašenje požara je obavljeno uz upotrebu pjene koju koristimo za gašenje požara zapaljivih tekučina.

Gašenje požara zapaljivih tekućina

U drugoj situaciji bila je pretpostavka da je osoba postavljala antenu na drvetu te je došlo do pada osobe koja je pritom zadobila teže tjelesne ozljede. Naši vatrogasci su osigurali mjesto događaja te pružali prvu pomoć unesrećenoj osobi koja je potom pomoću vitla na navalnom vozilu spuštena i otpremljena u najbližu bolničku ustanovu.

Važno je napomenuti da su naši vatrogasci sve zadatke obavili vrlo spretno i profesionalno, te je svaka vježba bila izvedena uz popratno objašnjavanje svakog postupka vatrogasaca.