Podnesena prijava na natječaj za rekonstrukciju vatrogasnog doma DVD-a Donja Voća

Dana 30. rujna 2021. podnesena je prijava na natječaj za rekonstrukciju vatrogasnog doma u Donjoj Voći koji je raspisan u sklopu programa za ruralni razvoj.

Kroz natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ dodjeljuje se ukupno: 250.000.000,00 HRK od čega:

– 50.000.000 HRK za sektor tržnica
– 50.000.000 HRK za sektor vatrogasnih domova
– 100.000.000 HRK za sektor društvenih domova/kulturnih centara i sportskih građevina
– 50.000.000 HRK za sektor dječjih vrtića

A intenzitet potpore iznosi 100% ukupnih prihvatljivih troškova s obzirom na skupinu razvijenosti u kojoj se nalazi Donja Voća.

Samim projektom predviđena je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg vatrogasnog doma.

– Projektom je predviđena rekonstrukcija postojećeg garažnog djela objekta te proširenje istog, kako bi se ostvarili svi potrebni preduvjeti za unapređenje preventivnih mjera zaštite od požara, kao i ostalih nepogoda koje mogu zadesiti područje Općine.
– Sređivanje postojećeg tavanskog prostora,
– Prostor za smještaj drugih udruga s područja Općine Donja Voća.

Također, samim projektom i rekonstrukcijom društvene dvorane osigurava se poboljšanje kvalitete održavanja raznih društvenih događanja u vatrogasnom domu.

Očekivana potpora za provedbu projekta „REKONSTRUKCIJA ZGRADE DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA DONJA VOĆA“ iznosi 7.458.248,04 kuna, a rezultate natječaja očekujemo sredinom iduće godine. A prijavljeni projekt ostvaruje 65 bodova od mogućih 70 te svi s nestrpljenjem očekujemo rezultate