DVD Donja Voća preuzeo novo vatrogasno vozilo, na putu za Donju Voću odradilo prvu intervenciju

DVD Donja Voća preuzeo novo vatrogasno vozilo, na putu za Donju Voću odradilo prvu intervenciju

U petak, 30. travnja, članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća Danijel Komes i Boris Patrčević, od tvrtke Flammifer d.o.o. iz Ozlja, preuzeli su novo navalno vozilo marke MAN.

Pripadnici DVD-a su prošli obuku za upravljanje novim vatrogasnim vozilom, napunili su vozilo tekućinama za gašenje požara, kako bi prilikom dolaska u vozila u Općinu Donja Voća mogli svojim sumještanima prezentirati novo vatrogasno vozilo. No ni sat vremena nakon što je vozilo napustilo tvornicu, točnije oko 14.20 sati, njime su članovi DVD-a uspješno spasili ženu i dijete iz gorućeg vozila na autocesti Karlovac – Zagreb. Naime, pukom slučajnošću, vozeći se autocestom vatrogasci su primijetili zaustavljeno vozilo iz kojeg izlazi dim, brzom reakcijom i intervencijom vatrogasaca spašena je prestravljena majka Marijana i sedmogodišnji sin Matej te je spriječeni nastanak veće materijalne štete i eventualnog širenja požara. Vatrogasci su nakon uspješno pogašene vatre ostali s majkom i djetetom do dolaska pomoći.

Uspješno riješivši intervenciju, vatrogasci su se uputili dalje na put prema Donjoj Voći gdje im je bio pripremljen svečani doček. Nakon dočeka i kratkog razgledavanja vozila, riječ je preuzeo načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec koji je ujedno ključeve novog vozila predao zapovjedniku DVD-a Juri Greguru.

Svečanost primopredaje vozila završila je blagoslovom novog vozila te je nakon toga uslijedio kratki domjenak.

DVD Donja Voća te svi članovi DVD-a ovim putem još jednom zahvaljuju svima koji su pridonijeli realizaciji ovog, ne tako malog, projekta. Novim vozilom znatno je povećana sigurnost od požara, kao i svih ostalih nepogoda koje se mogu javiti na području općine te se i sami sumještani mogu osjećati sigurnije.