Podjela prehrambeno-higijenskih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo Socijalnog programa GDCK Ivanec

U vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 i poduzimana radnji vezano uz isto (priprema volontera za odlazak na teren, edukacija, komunikacija i zaprimanje poziva ugroženih skupina, podizanje lijekova, kupnja hrane i odlasci mnogobrojnih volontera na teren uz sigurne uvjete), GDCK Ivanec obavljao je i redovne aktivnosti ažuriranja podataka korisnika Socijalnog programa sa ostalim javnim službama, Centrom za socijalnu skrb i Poreznom upravom. Po prikupljenim novim podacima, za sve korisnike Socijalnog programa koji udovoljavaju utvrđenim kriterijima za raspodjelu paketa, prehrambeno-higijenski paketi biti će dostavljeni tijekom ovog i tijekom idućeg tjedna na teren.

U vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19, a kako bi se sigurno poduzimale sve mjere epidemiološke zaštite koja su nužne za korisnike i djelatnike/volontere koji obilaze teren, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec dogovorilo je suradnju i organizaciju raspodjele prehrambeno-higijenskih paketa sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima i drugim suradnim udrugama na području djelovanja GDCK Ivanec to: DVD Donja Voća,  DVD Bednja (Općina Bednja), DVD Klenovnik (Općina Klenovnik), DVD Maruševec + DVD Donje Ladanje (Općina Maruševec), DVD Lepoglava, Udruga Nada Ivanec, UDVDR-ogranak Ivanec, te nekolicina volontera s područja grada Ivanca za istoimeno područje.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec kupilo je iz vlastitih sredstava prehrambeno-higijenskih paketa u vrijednosti nešto većoj od 34.000,00 kn. Biti će podijeljeno 395 komada prehrambeno-higijenskih paketa, za 527 članova kućanstva u 301 obitelji s područja djelovanja GDCK Ivanec. Paketi su sastavljeni od osnovnih prehrambenih i higijenskih namirnica, a robe je ukupno u paketima oko 3000 kg. Kupljeni su osnovni prehrambeni paketi, dodatni paket hrane za djecu i dodatni higijenski paket specifičan za ovu epidemiološku situaciju. Dodatan higijenski paket osigurali smo iz sredstava tvrtke Holzim koja je donirala za potrebe djelovanja u ovoj situaciji iznos od 7.000,00 kn.

Sa područja Općine Donja Voća pakete je primila 41 obitelj sa ukupno 57 članova kućanstva. U podjeli paketa sudjelovali su Danijel Komes, Simon Cingesar, Petra Vrabec , Mario Šestanj Perić, Nikola Telebar i Josip Cingesar koji je ujedno i volonter Crvenog Križa.

Pripremila:
Ravnateljica GDCK Ivanec:
Jasminka Ruhek

Na zahtjev Udruge umirovljenika podijelili smo pakete članovima udruge , ukupno 25 paketa. U pripremi i podjeli sudjelovali su Danijel Godinić, Josip Cingesar i Nikola Đura.