Održana 43. izvještajna Skupština DVD Donja Voća

U subotu, 11. ožujka održana je godišnja izvještajna skupština DVD-a Donja Voća. Nakon Državne i vatrogasne himne, održana je minuta šutnje za sve umrle i poginule vatrogasce uz pozdravne riječi predsjednika Josipa Cingesara u vatrogasnom domu u Donjoj Voći. Osim članova društva nazočni su bili pripadnici susjednih vatrogasnih društava iz Varaždinske županije te iz Republike Slovenije.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Voća i u prošloj godini nastavilo je kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg i jedinog vatrogasnog društva za područje Općine Donja Voća. Društvo je u protekloj godini bilo je aktivan činitelj u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara , u gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine ugroženih požarom i elementarnim nepogodama. Aktivno se djelovalo na unapređenju rada društva i stvaranju uvjeta za takav rad, povećanju broja članova posebno mladeži i uvježbavanju za obavljanje vatrogasne djelatnosti i vatrogasna natjecanja.

Već uobičajeno na skupštini su podnesena izvješća o radu za proteklu godinu, pa tako dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Voća broji 31 vatrogasca koji zadovoljavaju zakon propisane uvjete, a sveukupno broji 137 članova društva. Protekle godine vatrogasci su imali sveukupno 7 intervencija na području općine Donja Voća, od toga 5 požara stambenih i gospodarskih objekata, 2 tehničke intervencije i jednu potragu za nestalom osobom na području opčine Klenovnik.

Predstavljen je i prezentiran plan rada za 2020. godinu u kojem je planirano osposobljavanje vatrogasnih kadrova, nabava vatrogasne opreme te rad sa vatrogasnom mladeži i pripremama natjecateljskih ekipa.

Izvještajna godina bila je ispunjena radom na preventivnim aktivnostima. Izvršeno je uvježbavanje i obuka vatrogasaca, u skladu sa Pravilnikom o programu i načinu provedbe teorijske nastave i praktičnih vježbi u vatrogasnim postrojbama. Provedene su praktične vježbe i teorijska nastava sa članstvom, a posebno sa vatrogasnom postrojbom.

Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u vatrogastvu dobili su: Nikola Telebar, Mario Perić, Nikola Đura, Ernest Kralj, Emanuel Kralj, Stjepan Stolnik, Emil Kanjir, Igor Kanjir, Jurica Kanjir, Slavko Perić. Vatrogasnu spomenicu za 20 godina dobio je Danijel Komes. Vatrogasnu spomenicu za 30 godina rada u vatrogastvu dobio je Slavko Leskovar. Vatrogasnu spomenicu za 40 godina rada u vatrogastvu dobio je Marijan Justament.

Brončanu plamenicu dobili su Simon Cingesar i Sandi Stanko. Srebrnu plamenicu dobio je Danijel Komes.

Za vatrogasca godine izabran je Mario Denac.