DVD Donja Voća domaćin sjednice Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ

Savjet vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice Hrvatske zajedno sa svih 20 zajednica županija i GVZ grada Zagreba 07.studenog održali su svoju 5.Sjednicu u Donjoj Voći. Domaćin sjednice bio je Odbor za vatrogasnu mladež Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i predsjednik Josip Cingesar, a tema sjednice je bio uspješni rad tijekom cijele godine.

Središnjim dijelom sjednice bila je rasprava o podnijetim izvješćima glede cijelog niza aktivnosti u kojima je sudjelovao Savjet u ovoj godini.

Najviše je rasprave izazvalo izvješće o provedbi 24. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani. Kamp je održan u 11 smjena po 7 dana,  počevši od 17. lipnja do 02. rujna, a u njemu su boravila ukupno 1377 sudionika.

Uz pohvale općoj organizaciji Kampa i velikom interesu mladih za boravak u Fažani te uvažavajući činjenicu da se mladi i na taj način pripremaju za budući rad u vatrogastvu istaknuto je da atmosfera u Kampu mora biti vatrogasna sa što više vatrogasnih obilježja.

Izvješće o sudjelovanju u Međunarodnom vatrogasnom natjecanju u Martigy u Švicarskoj, poznatijem kao Mala vatrogasna olimpijada CTIF-a, ocijenjeno je pozitivnim prije svega radi vrlo dobrih rezultata naše reprezentacije, odnosno odjeljenja mladeži koja su se našla u samom europskom vrhu. U raspravi je naznačena potreba kvalitetnijeg pristupa pripremama odjeljenja za nastup.

Pohvalno je i ocijenjena organizacija 21. Susreta vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije u Čakovcu, uz istaknutu potrebu glede objave rezultata na web stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.