„VIVO.19“ – međunarodna razmjena mladih

Jedanaestero pripadnika vatrogasne mladeži s dva voditelja s područja VZVŽ,među kojima su Mario Perić,Luka Banfić,Melanie Premužić i Doris Bolčević članovi DVD Donja Voća, u nedjelju 21. srpnja 2018. krenulo je na četvrtu razmjenu mladih pod nazivom „VIVO.19“, u organizaciji PGD-a Šinkov Turn iz Republike Slovenije, financiranom od strane Slovenske nacionalne agencije MOVIT odnosno iz programa ERASMUS+.

                Oko 30 sudionika ove razmjene sedam  će dana učiti o kulturi, povijesti i demokraciji u državama (Slovenija,Italija,Austrija i Hrvatska) iz kojih sudionici dolaze, o načinima komunikacije među ljudima i na različitim razinama, o načinima učenja, kroz razmjenu iskustava, razne verbalne i fizičke radionice te debate koje će voditi mladi sami.  Uz sve to održati će se nacionalne večeri na kojima će sudionici na specifičan način ostalima prezentirali svoju domovinu.

                Tijekom razmjene će biti ojačana  ranije stvorena i pokrenuta nova prijateljstva, kao i suradnja među organizacijama koja će poslužiti za neke buduće zajedničke projekte kandidirane prema nacionalnim agencijama pod okriljem Programa EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport ERASMUS+.