Posjet župana Radimira Čačića

U petak 05.travnja.2019.  župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegovi suradnici Renato Podbojec i Martin Hajdinjak u sklopu obilazaka dobrovoljnih vatrogasnih društava na području županije, posjetili su DVD Donja Voća.

Župana i suradnike dočekali su predsjednik Josip Cingesar,zapovjednik Danijel Godinić sa članovima Upravnog odbora i Zapovjedništva.

 Svrha ovih obilazaka je da se župan izravno upozna s problemima vatrogasaca i da se zajedničkim akcijama isti pokušaju riješiti. Sa radom društva župana je upoznao predsjednik Josip Cingesar sa naglaskom na dobar rad sa mladima , mladom ekipom operativnih vatrogasaca te mogućnostima uštede financijskih sredstava zajedničkim nastupom DVD-a.

Od strane župana predstavljena je ideja da se županija uključi u rješavanje problema i to izgradnjom odgovarajuće ordinacije medicine rade u sklopu Doma zdravlja Varaždin, gdje bi se obavljali liječnički pregledi za vatrogasce pa nižim cijenama pregleda te da se s osiguravajućim kućama pokuša naći model kojim bi se smanjile i cijene osiguranja. Također zanimljiva je i ideja da se zajedničkim nastupom snizi cijena knjigovodstvenih usluga te mogućnost sufinanciranja mladih vatrogasaca za stjecanje „C“ kategorije.