Operativno preventivna nedjelja

Provedba vatrogasne djelatnosti podrazumijeva stalnu skrb o ispravnosti vatrogasne opreme,vatrogasnih vozila i osobne zaštitne opreme , ujedno i skrb o stalnom usavršavanju , stjecanju novih znanja i preventivnom djelovanju.

Okupljanja vatrogasaca nedjeljom,u našem slučaju,upravo služe tome. Naime danas smo izvršili ispumpavanje cisterne kod Denac  Andrije i isprobali našu vatrogasnu motornu štrcaljku i upoznali mlađe operativce kako raditi sa njom, dok je druga ekipa operativaca izvršila pregled ispravnosti hidranata u zaseocima Leskovari,Brežnica,Martani,Jakopci i Belščaki.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije započelo je usavršavanje za zvanje vatrogasni časnik, a naš član Jura Gregur uspješno je položio prijemni ispit i nadamo se da će naše društvo za dva mjeseca biti bogatije za još jednog vatrogasnog časnika.

Poslijepodne izvršili smo preventivno dežurstvo kod spaljivanja biljnog otpada i trave u Rijeci Voćanskoj kod Stjepana Patrčevića. U ovim današnjim aktivnostima sudjelovalo je 16 operativaca.